1. Webmaster | 14/11/2007 | Finnish
Meiltä kysytään usein kuinka tietokoneella otetaan kuvakaappaus... tässä ohjeet:

Windows:

1. Paina näppäimistöltä "Print Screen" (Näppäimessä voi myös lukea "PrtScn" tai "PrtScrn"). Yleensä näppäin sijaitsee näppäimistön oikeassa ylälaidassa. Jos haluat kaappauksen vain aktiivisesta ohjelmasta ehkä koko työpöydältä, pidä samaan aikaan pohjassa Alt-nappia (jos olet full screen -moodissa, tällä ei ole vaikutusta).
2. Kuvan katsomiseen ja tallentamiseen tarvitset Paint-ohjelmaa (jos sinulla on Photoshop tai muu kuvankäsittelyohjelma, aina parempi). Kun olet käynnistänyt Paint-ohjelman, valitse "Muokkaa" (Edit) ja sitten "Liitä" (Paste) ja kuva ilmestyy ruudulle.
3. Tallenna kuva JPEG (.jpg) -muodossa kovalevylle.

Mac OSX:

Apple+Shift+3: Kaappaa koko ruutu ja tallenna se tiedostoksi
Apple+Shift+4: Valitse kaapattava alue hiirellä ja tallenna tiedostoksi
Command+Shift+4 sen jälkeen space-nappi: Kaappaa valittu ikkuna, menu, ikoni tai valikkopalkki ja tallenna se tiedostoksi.

Tallennetut tiedostot ilmestyvät oletusarvoisesti työpöydälle. Pidä pohjassa control (ctrl)-nappia ylläolevien toimintojen aikana jos haluat kuvan leikepöydälle tiedoston sijaan.
You're reading Xiha, the world's number one international community. Click here to sign up and join the crowd!
Login now, or sign up for a new account.
or Connect with:
  • Facebook
  • Twitter

Reply: say something?The language of this topic is Finnish. My reply language:
smileysmileysmileysmileysmiley
Problems with the text editor? Make sure to use the latest version of your web browser. If you still have problems, you can try using the old text editor: Toggle editor
Upload a photo